۸ هزار نیروی پلیس راهور برای تأمین ایمنی تردد زائران اربعین ۱۴۰۴ آماده‌باش هستند زلزله ۴.۶ ریشتری شاهرود را لرزاند (۲۷ تیر ۱۴۰۴) آغاز رقابت داوطلبان گروه آزمایشی علوم تجربی در کنکور ۱۴۰۴ راه اندازی ۳۰ اورژانس اجتماعی در کشور | ایجاد بیش از ۵ هزار فرصت شغلی برای جامعه هدف بهزیستی ۶۳ کشته و ۲۹۰ زخمی در سیل مرگبار ایالت پنجاب پاکستان + فیلم (۲۶ تیر ۱۴۰۴) پیگیری برای ثبت جهانی روستای «مارین» (۲۶ تیر ۱۴۰۴) درباره بادکش درمانی که به یکی از رایج ترین روش های درمانی سنتی تبدیل شده است | درمان‌های آرام بخش افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی اردبیل (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دفترچه سؤالات نوبت دوم کنکور ریاضی و علوم انسانی ۱۴۰۴ منتشر شد + لینک سوالات حق پرستاری مددجویان بهزیستی با اولویت سه دهک اول در حال پیگیری است ویدئو | مسئولیت‌پذیری و اقدام بموقع پرستاران شیرخوارگاه آمنه تهران پیش از بمباران رژیم صهیونیستی سارقان موتورسیکلت‌های تهران دستگیر شدند مستمری‌بگیران زن می‌توانند مستمری همسر خود را نیز دریافت کنند کلاهبرداری که همسر باردارش را روانه زندان کرد پیداشدن پیکرهای بیش از ۶۰ درصد شهدای جنگ ۱۲روزه، توسط نیرو‌های هلال‌احمر واریزی به حساب بازنشستگان صندوق ذخیره فرهنگیان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گرما این بیماری‌ها را تشدید می‌کند ممانعت از پوشش خبری کنکور سراسری ۱۴۰۴ در دانشگاه فردوسی مشهد + فیلم با این صبحانه قند خون خود را پایین بیاورید نقش مادر در تربیت فرزند و اشتباهات رایج مادران ۲ شرور به اتهام درگیری دسته‌جمعی در تهران دستگیر شدند (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ابلاغ ۲۴ راهنمای تجویز دارو و پروتکل درمانی ثبت‌نام وام ازدواج فرزندان بازنشستگان با عقدنامه‌های ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۴ قابل انجام است + جزئیات آیا لکه‌های سفید روی ناخن‌ها نشانه کم‌خونی است؟ کاهش ۵۲ درصدی طلاق در خانواده‌های دارای چهار فرزند به بالا اعتراض داوطلبان آزمون سمپاد درباره لو رفتن سؤالات آزمون ورودی به کجا رسید؟ چیزی به نام وِیپ ایمن وجود ندارد آیا چای و شکلات تلخ برای سلامت قلب مفیدند؟ دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران، دولت باید بدهی سنگین خود به تأمین‌اجتماعی را پرداخت کند
سرخط خبرها

کمبود مدرسه در خیابان شهید آرمون مشهد و اطراف آن همچنان پابرجاست | روزنه‌های امید برای حل مشکل کمبود مدرسه

  • کد خبر: ۳۰۶۷۱۰
  • ۰۲ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۲
کمبود مدرسه در خیابان شهید آرمون مشهد و اطراف آن همچنان پابرجاست | روزنه‌های امید برای حل مشکل کمبود مدرسه
مدیر آموزش وپرورش ناحیه ۱: اگر شهرداری مشهد برای تأمین زمین همراهی کند می‌توانیم مدرسه جدیدی برای خیابان آرمون بسازیم.

به گزارش شهرآرانیوز؛ در خردادماه امسال، گزارشی درباره مشکلات آموزشی و کمبود مدارس در خیابان شهید آرمون و محله‌های اطراف آن از جمله طبرسی شمالی، مهرآباد، مفتح شرقی و گلشهر منتشر کردیم. این گزارش به دغدغه‌هایی می‌پرداخت که سال هاست ذهن والدین و دانش آموزان این مناطق را درگیر کرده است، از ظرفیت محدود مدارس دولتی گرفته تا دشواری ثبت نام و کمبود مدارس متوسطه در این محله ها.

یکی از شهروندان در آن گزارش، از وضعیت مدارس محله این طور گفت: در محدوده ما تنها یک مدرسه ابتدایی وجود دارد که به صورت دو شیفت پسرانه و دخترانه فعالیت می‌کند. با این حال، برای هر پایه فقط دو کلاس دارد. حتی اگر ظرفیت هر کلاس را نهایت ۴۵ نفر برسانند، باز هم تعدادی از دانش آموزان در این محدوده از ثبت نام محروم می‌مانند.

دیگر شهروندان نیز از شرایط مشابه گلایه داشتند. به گفته آن ها، ظرفیت تکمیل مدارس سبب شده برخی خانواده‌ها ناچار شوند از مدارک صوری مانند قولنامه برای ثبت نام در این مدارس استفاده کنند. از سوی دیگر، مدارسی مانند «طلیعه» که قدیمی و اجاره‌ای هستند نیز گزینه‌ای محدود و غیراستاندارد به حساب می‌آیند. در این میان نگرانی دیگر والدین مربوط به وضعیت فعلی مدارس این محدوده بود. به گفته آن‌ها این نگرانی وجود دارد که مدارس فعال محدوده نیز به دلیل شرایط نامناسب، فعالیت خود را متوقف کنند و بااین شرایط والدین ناچارند فرزندانشان را به مناطقی دورتر منتقل کنند.

ساخت یک مدرسه ابتدایی جدید، اما نگرانی از محدودیت دسترسی

پس از انتشار این گزارش، تماس‌ها و پیامک‌های متعددی از سوی شهروندان دریافت شد. آن‌ها خبر از ساخت یک مدرسه ابتدایی جدید در محدوده شهید آرمون می‌دادند. این مدرسه با کمک مالی کمیساریای عالی سازمان ملل متحد برای پناهندگان (UNHCR) در حال ساخت است و انتظار می‌رود بخشی از فشار ناشی از کمبود مدارس ابتدایی را کاهش دهد.

با این حال، نگرانی‌هایی در میان اهالی منطقه وجود دارد. برخی از آن‌ها ابراز کرده‌اند که ممکن است این مدرسه فقط به دانش آموزان اتباع خارجی اختصاص یابد و دانش آموزان ایرانی نتوانند از ظرفیت آن استفاده کنند. یکی از والدین در این باره گفت: ما هیچ مخالفتی با ثبت نام دانش آموزان اتباع نداریم، اما این مدرسه باید مانند سایر مدارس دولتی، برای همه دانش آموزان منطقه، چه ایرانی و چه غیرایرانی، قابل استفاده باشد.

نیاز فوری به ساخت مدارس متوسطه دخترانه

یکی دیگر از مشکلات جدی این منطقه، کمبود مدارس متوسطه دخترانه است. به گفته ساکنان، هیچ مدرسه متوسطه اول و دوم دخترانه‌ای در این محدوده وجود ندارد و دانش آموزان باید برای ادامه تحصیل به آن طرف بزرگراه بابانظر بروند. این امر علاوه بر سختی‌های رفت وآمد، چالش‌های دیگری نیز به همراه دارد.

یکی از ساکنان خیابان شهید آرمون، در استشهادی محلی که به شهرآرا ارسال کرده بود، نوشت: ما در این خیابان با مشکلات عدیده‌ای روبه رو هستیم؛ از کمبود فضای آموزشی و معلم گرفته تا خطرات احتمالی برای دانش آموزان. در فصل سرما، وجود سگ‌های ولگرد و معتادان در مسیر مدارس، خانواده‌ها را نگران کرده است.

شهروند دیگری نیز گفت: در خیابان شهید آرمون، حتی یک مدرسه متوسطه اول دخترانه نداریم. چرا آموزش وپرورش به این مسئله رسیدگی نمی‌کند؟

پاسخ گویی آموزش وپرورش و انتظارات شهروندان

به دنبال پیگیری پیام‌های شهروندان به سراغ مدیر آموزش و پرورش ناحیه ۱ مشهد رفتیم. صادق حاتمی بیان کرد: کمیساریای عالی سازمان ملل متحد برای پناهندگان (UNHCR) تعهدی جهانی برای ساخت مدارس دارد. این تعهد، یک تعهد جهانی است و بسته به شرایط کشورها، امکان اجرا دارد.

مدیر آموزش و پرورش ناحیه ۱ مشهد افزود: سال گذشته با پیگیری‌هایی که انجام شد و مساعدتی که دوستان در اداره کل اتباع استان و معاونت بین الملل وزارت آموزش و پرورش داشتند، مقرر شد در سال ۲۰۲۴ سه مدرسه در کشور ساخته شود که خراسان رضوی یکی از آن‌ها را جذب کرد. البته این اولین مدرسه‌ای نیست که در ناحیه ما ساخته می‌شود. دو سال پیش نیز مدرسه سیدالشهدا (ع) از سوی همین مجموعه به بهره برداری رسید.

تأکید بر عمومی بودن مدارس

او با تأکید بر این نکته که این مدارس به هیچ وجه ویژه اتباع نیستند، افزود: این مدارس مانند دیگر مدارس دولتی هستند. این طور نیست که، چون این مجموعه‌ها سازنده مدارس هستند، این مدارس ویژه اتباع باشد یا اتباع سهم بیشتری در ثبت نام داشته باشند. اگر قرار باشد این نگاه را لحاظ کنیم، باید بگوییم همه مدارسی که خودمان می‌سازیم فقط مخصوص ایرانی هاست و اتباع نمی‌توانند استفاده کنند.

طرحی برای تغییر کاربری مدارس موجود

حاتمی می‌افزاید: مدرسه‌ای که در حال ساخت است، دبستان پسرانه است. قرار است مدرسه «سزاوار رحمت» که در فاصله ۶۰-۵۰ متری آن قرار دارد، به دو شیفت دخترانه تبدیل شود. اگر ان شاءا... این کار انجام شود، مشکل برخی از خانواده‌ها در آن منطقه برطرف خواهد شد.

مشکلات زمین آموزشی برای مدارس دخترانه

مدیر آموزش وپرورش ناحیه ۱ مشهد درباره کمبود مدرسه متوسط دخترانه می‌گوید: برای ساخت مدرسه متوسطه دخترانه، مشکل زمین وجود دارد. آن منطقه محل تلاقی سه ناحیه مشهد (ناحیه ۱، تبادکان، و ناحیه ۵) است و اطلاعات من در مورد وجود مدرسه متوسطه اول دخترانه در آن مناطق کامل نیست. به نظر می‌رسد در نزدیکی آنجا مدرسه متوسطه اول دخترانه وجود ندارد. نزدیک‌ترین مدرسه متوسطه اول ناحیه ۱ در بابا نظر ۴۲ قرار دارد.

او ادامه می‌دهد: ما یک زمین آموزشی داریم که مالکیت آن با شهرداری است. دو مرتبه این موضوع را به شورای آموزش و پرورش شهر مشهد بردیم. اکنون این زمین به عنوان پارکینگ استفاده می‌شود و کاربری آن آموزشی نیست. اگر شهرداری مساعدت کند و هزارو ۸۰۰ متر از این زمین را به ما بدهد، می‌توانیم یک مدرسه متوسطه اول یا ابتدایی دخترانه در آنجا بسازیم. اگر شهرداری همکاری کند و این زمین را برای ما تأمین کند، قطعا ساخت مدرسه را آغاز خواهیم کرد. اکنون مشکل اصلی ما تأمین زمین آموزشی در آن منطقه است و امیدواریم این مسئله با مساعدت شهرداری حل شود.

تریبون مردمی «صدای مردم شهرآرا» برای سامان دهی مدارس این محدوده پیگیری مجدد خواهد کرد. همچنین در این ارتباط این آمادگی وجود دارد که با همکاری مسئولان بازدید میدانی از مدارس این مناطق به منظور پیگیری مشکلات آموزشی محله‌های مشهد انجام شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->